Beoordeeld met een 9.7

Mondzorgcentrum Truijen in Budel

De praktijk waar kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop staat

Na jaren ervaring zag ik bij veel patiënten dezelfde, terugkerende behoeften. Het was tijd om het anders aan te pakken en de patiënten écht te geven wat ze nodig hebben.

Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen met werken in de tandtechniek

Na de vierjarige basisopleiding tandtechniek schoolde ik mezelf, middels een specialisatiejaar, om naar specialist prothesetechnicus aan de Dutch HealthTec Academy in Utrecht. Vervolgens heb ik de vierjarige opleiding tot Tandprotheticus gevolgd aan de Hogeschool in Utrecht.

Naast mijn baan als leidinggevende op de protheseafdeling deed ik ervaring op met het aanmeten van de gebitsprothese aan de stoel. Ik voerde deze werkzaamheden uit bij diverse tandartspraktijken.

Mensen écht geven wat ze nodig hebben

Mijn grootse ambities en interesse in het vak resulteerde uiteindelijk in het starten van Mondzorgcentrum Truijen. Vanaf de start van het bedrijf behandelde ik voornamelijk patiënten in zorginstellingen en tandartspraktijken. Momenteel ligt de nadruk voornamelijk op het behandelen en techniekwerk in eigen praktijk, gecombineerd met behandelen in zorginstellingen en huisbezoeken voor de patiënten die moeilijk te been zijn.

Na jaren ervaring zag ik bij veel patiënten dezelfde, terugkerende behoeften. Het was tijd om het anders aan te pakken en de patiënten écht te geven wat ze nodig hebben.

Mensen denken vaak dat wanneer ze geen eigen tanden meer hebben ze geen tandarts of tandprotheticus meer te hoeven bezoeken. Het is verstandig om ieder jaar een controle te laten uitvoeren. Tijdens de controle wordt er onder andere gekeken naar de pasvorm, slijtage van de kunsttanden en de beethoogte. Ook wordt er gekeken naar afwijkingen in het mondslijmvlies en de tong.

Kennismaken

Ons mondzorgcentrum

Specialisten

Toe aan een nieuw kunstgebit of aanpassingen aan uw huidig kunstgebit?

Sinds april 2019 is Mondzorgcentrum Truijen gevestigd in het centrum van Budel. Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van alle uitneembare voorzieningen in de mond.

Bent u toe aan een nieuw kunstgebit of aanpassingen aan uw huidig kunstgebit, maak dan vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken. U kunt een begroting meekrijgen waarmee u bij uw ziektekostenverzekering kunt navragen wat uw vergoeding is.

Zowel het aanmeten aan de behandelstoel als het vervaardigen van het techniekwerk wordt door de protheticus uitgevoerd. Zo wordt het beeld van de patiënt wat verkregen wordt aan de stoel overgebracht in het werkstuk.

ISO 9001 certificaat

Wij vinden het belangrijk om de zaakjes goed op orde te hebben. Kwaliteit en patiënt tevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Als praktijk zijn wij voorzien van het ISO 9001 certificaat.

Dit is een internationale kwaliteitsnorm op het gebied van infectiepreventie, hygiëne, beleid, doelstellingen, bekwaamheid en bevoegdheden van medewerkers, patiënten informatie en klantentevredenheid. Dit keurmerk is afgegeven via een onafhankelijke externe toetsing. Hierbij is vastgesteld dat de kliniek in alle opzichten aan deze eisen voldoet. 

Het certificaat moet elke 2 jaar opnieuw beoordeeld worden.  De praktijk en de organisatie worden opnieuw tegen het licht gehouden en getoetst naar de laatste eisen.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl