Beoordeeld met een 9.7

Noodprothese / Immediaatprothese

Een noodoplossing waar rekening wordt gehouden met uw wensen

Het kan voorkomen dat uw eigen tanden op de korte termijn allemaal getrokken moeten worden. Dan is het gebruikelijk om voor het trekken een immediaatprothese (ook wel noodprothese genoemd) te laten maken.

Zowel de immediaatprothese als de nieuwe volledige gebitsprothese vallen voor het grootste gedeelte binnen de vergoeding van uw basisverzekering.

Er wordt rekening gehouden met uw wensen

Hiervoor moeten er afdrukken gemaakt worden. Er wordt rekening gehouden met uw wensen. Denk hierbij aan de kleur van de tanden, het nabootsen van de huidige situatie in de mond of juist een perfect rechte rij tanden. Op het moment dat de tanden getrokken worden is de noodprothese klaar en wordt deze direct in de mond geplaatst.

Zodoende hoeft u niet zonder tanden te lopen en kunt u vast voedsel eten. Het is echter geen comfortabele periode. De kaken slinken de komende weken flink en de pasvorm is hierdoor ook vaak niet goed. Daarom is het gebruikelijk dat u regelmatig gezien wordt door de tandprotheticus.

Noodoplossing

De eerste periode wordt er, wanneer het nodig is, een aantal keer een zacht laagje in de gebitsprothese aangebracht waardoor de pasvorm nog enigszins voldoende is. De immediaatprothese is een noodoplossing. Na ongeveer een half jaar tot één jaar zijn de kaken voldoende genezen en geslonken. Normaal gesproken wordt dan de definitieve gebitsprothese aangemeten.

Contact

Informatie opvragen

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Gepaste trots

Tevreden patiënt aan het woord

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl