Beoordeeld met een 9.7

Implantologie

Implantaten voor uw gebit of tanden zullen voor de kunstmatige vervanging van uw tandwortels zorgen.

Een implantaat kan gezien worden als een voorwerp dat in het lichaam geplaatst wordt. Implantaten voor uw gebit of tanden zullen voor de kunstmatige vervanging van uw tandwortels zorgen. Het implantaat kan gezien worden als een kunstwortel die als een schroef in uw kaak geplaatst wordt.

Wat is implantologie?

Is er niet voldoende kaakbot meer aanwezig waardoor uw kunstgebit niet meer goed op zijn plek blijft zitten, dan zijn implantaten wellicht de oplossing. 

Meestal is dit het geval bij de onderkaak. Om er dan voor te zorgen dat u uw kunstgebit goed kunt dragen zijn twee implantaten normaliter voldoende. Implantaten voor uw gebit zijn doorgaans gemaakt van titanium. Dit materiaal wordt namelijk niet door uw lichaam afgestoten. 

Het plaatsen van een implantaat wordt door de implantoloog gedaan onder een plaatselijke verdoving.  Normaliter vindt het plaatsten van implantaten veelvuldig plaats bij de onderkaak. Implantaten in de bovenkaak komen nauwelijks tot niet voor. Zodra uw kaak genezen is van deze ingreep zal het implantaat voor uw gebit houvast bieden. Op deze manier kunt u uw kunstgebit zonder zorgen dragen.

 Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Bent u van plan om gebruik te maken van implantologie? Dan heeft u een breed scala aan opties. Tegenwoordig bevatten implantaten een schroefvorm die in het bot geplaatst worden. Na verloop van tijd zal deze vastgroeien in het bot. Hierna kan er een prothese, brug of kroon gemaakt worden die hieraan bevestigd wordt. Er zijn verschillende soorten implantaten die een tandarts kan plaatsen.

  1. Het vervangen van één tand. In dit geval wordt er een implantaat geplaatst waarop een kroon bevestigd wordt.

  2. Moet u meerdere tanden laten vervangen? Dan zal er een brug geplaatst worden. Meestal is dit op twee implantaten. 

  3. Moeten bij u alle tanden vervangen worden? Dan kan er gekozen worden uit een vaste brug of een uitneembare prothese die verankerd wordt op de implantaten. Dit is normaliter op een steg (een soort hekwerkje) of op drukknoppen. 

Gefaseerde werkwijze

Is er niet voldoende kaakbot meer aanwezig waardoor uw kunstgebit niet meer goed op zijn plek blijft zitten, dan zijn implantaten wellicht de oplossing. 

Meestal is dit het geval bij de onderkaak. Om er dan voor te zorgen dat u uw kunstgebit goed kunt dragen zijn twee implantaten normaliter voldoende. Implantaten voor uw gebit zijn doorgaans gemaakt van titanium. Dit materiaal wordt namelijk niet door uw lichaam afgestoten. 

Het plaatsen van een implantaat wordt door de implantoloog gedaan onder een plaatselijke verdoving.  Normaliter vindt het plaatsten van implantaten veelvuldig plaats bij de onderkaak. Implantaten in de bovenkaak komen nauwelijks tot niet voor. Zodra uw kaak genezen is van deze ingreep zal het implantaat voor uw gebit houvast bieden. Op deze manier kunt u uw kunstgebit zonder zorgen dragen. 

Wanneer kiest u voor implantaten?

Ontbreken er één of meerdere tanden of kiezen en wilt u hier een kroon of brug voor in de plaats? 

Draagt u een gebitsprothese en kunt u hier niet mee functioneren doordat deze los zit, u deze losbijt of ervaart u andere klachten? 

Het kiezen van implantaten doet u zodra het functioneren met een “normaal” kunstgebit niet langer goed gaat en u klachten blijft houden. In dergelijke gevallen gaat uw kunstgebit steeds losser zitten en zult u steeds meer pijn ondervinden bij het dragen van uw kunstgebit. 

Als u nog in het bezit bent van eigen tanden en kiezen dan kan het zijn dat het vanuit esthetisch en/of functioneel oogpunt nodig zijn om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Het implantaat dient in dit geval in principe als kunstwortel.

In samenspraak met Mondzorgcentrum Truijen kan beoordeeld worden in hoeverre het plaatsen van een implantaat voor uw tand of gebit daadwerkelijk nodig is. 


Wist u?

Dat implantaten in veel gevallen volledig vergoed worden via de ziektekostenverzekering? Zowel de intake, overzichtsfoto, behandelplan en nazorg vallen hieronder.

Informeer hiervoor bij ons in de praktijk.

Een kunstgebit zonder zorgen - Een klikgebit op implantaten!

Is er niet voldoende kaakbot meer aanwezig waardoor uw kunstgebit niet meer goed op zijn plek blijft zitten, dan zijn implantaten de oplossing. 

Het plaatsen van een implantaat wordt door de implantoloog gedaan onder een plaatselijke verdoving.  Normaliter vindt het plaatsten van implantaten veelvuldig plaats bij de onderkaak. In dit geval zijn twee implantaten normaliter voldoende.

Zodra uw kaak genezen is van deze ingreep zal het implantaat voor uw gebit houvast bieden. Op deze manier kunt u uw kunstgebit zonder zorgen dragen en mee functioneren.

 

Bij het plaatsen van implantaten in de bovenkaak zijn er minstens en meestal 4 implantaten nodig. 

Een groot voordeel van een implantaat gedragen prothese in de bovenkaak is dat de bedekkende plaat over het gehemelte achterwege gelaten kan worden. Dit bevordert de smaaksensatie voor een groot deel. 

 

Implantaten voor uw gebit zijn doorgaans gemaakt van titanium. Dit materiaal wordt namelijk niet door uw lichaam afgestoten. 

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

De voordelen van implantaten in uw gebit

Implantaten worden in samenwerking met een implantoloog in uw gebit geplaatst.Tandprothetiek Truijen staat u ten alle tijden bij gedurende dit proces en zorgt voor een nieuw en stralend gebit die op de implantaten geplaatst kan worden. De klikprothese wordt vastgemaakt aan de implantaten waardoor het kunstgebit stevig vast zit. U ondervindt minder snel problemen die kunnen optreden bij een los kunstgebit. U kunt met gemak eten en praten zonder dat uw kunstgebit u in de weg zit.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl