Beoordeeld met een 9.7

Binnen het vakgebied van tandheelkunde is er ook het deelgebied implantologie. Bij implantologie wordt ervoor gezorgd dat er één of meerdere tanden vervangen worden door tandimplantaten. Implantaten worden geplaatst door een implantoloog of kaakchirurg.

Onze implantoloog

Lex heeft sinds 1987 een eigen praktijk gehad. Momenteel is hij echter werkzaam als implantoloog/tandarts op locatie om zijn grootste passie uit te oefenen: implanteren. “Dankzij de samenwerking met Lex is het dus niet meer nodig om onze patiënten door te verwijzen naar een kaakchirurg in het ziekenhuis of naar een praktijk voor implantologie,” vertelt Guido. “Aangezien wij voldoen aan alle door de verzekering gestelde eisen beschikken wij over speciale contracten met de grotere verzekeringen. Hierdoor is het gecontracteerde zorg en betaalt de patiënt nooit teveel. Het is zelfs zo dat in een groot deel de implantaten volledig vergoed worden. In deze volledige vergoeding zit ook het voortraject met foto en behandelplan en het na traject met controles. De patiënt betaalt in de meeste gevallen alleen een kleine bijdrage van 8% of 10% voor het klikgebit.”

Wanneer wordt een implantoloog ingeschakeld?

Implantologie kan een uitkomst bieden wanneer het maximaal haalbare eindresultaat nog steeds niet het gewenste resultaat is. Er zijn dan geen verdere tandheelkundige oplossingen meer mogelijk. Op dat moment kan een implantaat een mogelijkheid bieden. Uw opties worden door het inschakelen van een implantoloog verbreed. Verloren tandfuncties kunnen weer hersteld worden. Als een kunstgebit niet meer de juiste ondersteuning biedt, kan er dus gekozen worden voor implantaten.

Wat is een implantoloog?

Implantologen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten (kunstwortels) in de kaak. Implantaten groeien vast in het kaakbot en vormen een nieuwe basis voor een kroon, brug, volledige of een gedeeltelijke uitneembare voorziening zoals bijvoorbeeld een klikgebit.

Differentiatie implantoloog

Een erkend implantoloog is een tandarts of MKA-chirurg (kaakchirurg) die zich aantoonbaar heeft gespecialiseerd op het gebied van orale implantologie. Ze worden aangeduid als tandarts-implantoloog NVOI of MKA-chirurg-implantoloog NVOI.

Register voor implantologen

Voor het verkrijgen en het behouden van hun erkenning voldoen erkende implantologen aan ervaringseisen en volgen zij jaarlijks bij- en nascholing. Zij zijn opgenomen in het register voor implantologen, dat wordt beheerd door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

Meer informatie over implantologen

Bekijk de website van de  vereniging voor orale implantologie (NVOI) voor meer informatie.

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Gepaste trots

Tevreden patiënt aan het woord

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl