Beoordeeld met een 9.7

Klikgebit op implantaten

Wanneer er sprake is van weinig tot bijna geen kaakbot

Een tandeloze kaak blijft slinken. Wanneer er sprake is van weinig tot bijna geen kaakbot, is het vaak erg lastig om hier een functionele gebitsprothese op te maken. Implantaten kunnen in deze situatie uitkomst bieden.

Een groot voordeel is dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken dat het gebit van zijn plek komt of uitvalt. Bij een klikgebit in de bovenkaak is de gehemelteplaat niet meer nodig. Dit bevordert tevens de smaaksensatie bij het eten en drinken.

Veel voordelen

De prothese kan zelf uit worden genomen om te reinigen en ook weer zelf worden teruggeplaatst

Een ander voordeel is dat de kaak op de plek van de implantaten nog maar minimaal slinkt. Dit komt omdat het lichaam denkt dat op deze plek weer tanden staan.

In de meeste gevallen worden de implantaten in de onderkaak geplaatst. De onderkaak is maar een klein oppervlak ten opzichte van de bovenkaak. Bij de bovenkaak kan gebruik worden gemaakt van het gehemelte. Hierdoor ontstaat er een soort vacuüm of zuigwerking. Door de tong is dit bijna niet realiseerbaar in de onderkaak.

Vergoeding

Het klikgebit voor de onderkaak wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

Het klikgebit voor de bovenkaak wordt voor 92% vergoed vanuit de basisverzekering.

Wij hebben een nauwe samenwerking met een implantoloog. Wanneer er door de implantoloog implantaten worden geplaatst kunnen wij hier een klikprothese op vervaardigen. Voordat u in aanmerking komt voor implantaten in een volledig tandeloze kaak, moet er eerst akkoord worden gegeven op de aanvraag bij uw zorgverzekering.

Het klikgebit voor de onderkaak wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering.

Het klikgebit voor de bovenkaak wordt voor 92% vergoed vanuit de basisverzekering.

Bent u al in het bezit van implantaten, en is de prothese aan vervanging toe?

Dan kan hier wanneer nodig een nieuwe gebitsprothese op gemaakt worden. Hoe gaat de behandeling in zijn werk:

  • Het implanteren vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving en neemt ongeveer een half uur in beslag. Dit is een relatief eenvoudige en pijnloze ingreep.
  • De huidige prothese wordt aangepast met een zacht laagje. U hoeft dus niet zonder tanden te lopen.
  • Na ongeveer 3 maanden, wanneer de implantaten goed zijn vastgegroeid wordt hier een steg (herkwerkje) of drukknoppen op geplaatst en kan de definitieve prothese hierop aangemeten worden.

Contact

Informatie opvragen

Wilt u graag meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Gepaste trots

Tevreden patiënt aan het woord

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl