Beoordeeld met een 9.7

Kosten kunstgebit / gebitsprothese

Wat krijg ik vergoed?

Wanneer u de stap gaat nemen om een kunstgebit aan te schaffen, bent u zeker ook heel benieuwd naar de kosten. Hieronder leggen wij meer uit over de aanschaf van een kunstgebit en wat hierbij komt kijken.

Er worden veel vragen gesteld rondom de kosten van een kunstgebit. Dit is niet onlogisch, aangezien er enorm veel factoren hier deel van uit maken. Het kan namelijk zo zijn dat de kosten van uw kunstgebit worden vergoed door uw zorgverzekering. Maar dit kan per kunstgebit verschillen en natuurlijk op de wijze waarop u verzekerd bent. Wij van Mondzorgcentrum Truijen vertellen u hieronder meer over de verschillende factoren die de kosten van een kunstgebit beïnvloeden.

Wat kost een kunstgebit?

Zoals aangegeven kan het per kunstgebit verschillen wat het kost, zo zijn er namelijk verschillende termen:

Het ‘ouderwetse’ kunstgebit

Hier heeft u de mogelijkheid om de prothese, in zijn geheel, te verwijderen uit uw mond.

Op het moment dat u in de desbetreffende kaak geen tanden of kiezen meer heeft, wordt er meestal een conventionele prothese gemaakt. In dit geval valt 75% van deze kosten binnen de basisverzekering. De overige 25% is de eigen bijdrage. 

Een gedeeltelijk kunstgebit

Dit kunstgebit vult enkel de gewenste tanden en/of kiezen aan.

Een gedeeltelijk kunstgebit wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgenomen, heeft u de mogelijkheid om wat kosten terug te krijgen. Ook hier zitten er voorwaarden gebonden en adviseren wij u om vooraf goed geïnformeerd te worden vanuit uw zorgverzekering.

Het klikgebit

Er wordt van een klikgebit gesproken wanneer een volledige prothese wordt vastgeklikt op uw implantaten.

 

 

Begroting

Wilt u precies weten wat de mogelijkheden zijn en wilt u voorzien worden van een passend advies, neem dan contact met ons voor een vrijblijvende intake bij de tandprotheticus. U krijgt van ons altijd een begroting met uitleg over wat uw verwachtte kosten zijn. Tevens kunt u hiermee bij uw ziektekostenverzekering informeren wat uw exacte kosten zijn. Hou bijvoorbeeld ook altijd rekening met uw eigen risico. Het vergoede deel wordt hier meestal mee verrekend.

Gepaste trots

Tevreden patiënt aan het woord

Contact

Informatie opvragen

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl