Beoordeeld met een 9.7

Een implantaat voor uw kies

U kunt door verschillende redenen een kies missen. Het missen van één kies kan als erg vervelend ervaren worden. De tandarts zal u daarom aanraden om dit op te laten vullen met een kies implantaat. Veel mensen kijken op tegen zo’n behandeling. Gelukkig kunt u een aantal voorbereidingen treffen. Wij bieden u daarom alle informatie over deze behandeling. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan.

Redenen waarom een kies ontbreekt

Er zijn verschillende redenen waarom u een kies mist. Het kan het gevolg zijn van:

  • Een ontsteking. Dit kan in het tandvlees of in de wortel zijn.
  • Een ongeval.
  • Ontbreken van de aanleg van de kies.

Door een aantal factoren is het mogelijk dat u een kies verliest. Dit gat kan gelukkig tegenwoordig goed opgevuld worden. Dit doe je door een implantaat voor een kies te laten plaatsen.

Een kies implantaat laten plaatsen

Het laten plaatsen van een implantaat als kies heeft een aantal voordelen. Als eerste hoeft u de aangrenzende tanden niet bij te slijpen. Er wordt namelijk een titanium kunstwortel geplaatst in het kaakbot. Deze kunstwortel wordt geplaatst op de plek waar de kies had moeten zitten. Een groot voordeel van een kies implantaat is dat het lichaamsvriendelijk is en dat de rest van de tanden niet behandeld of belast hoeft te worden door de kroon.

Er zal als eerste een consult plaatsvinden. Hierin worden problemen besproken en wordt er een mal gemaakt van uw tanden. Deze afdruk wordt naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd waar de kroon wordt gemaakt. Deze kroon wordt vervolgens naar de tandarts terug gestuurd.

Het plaatsen van een implantaat als kies wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. U zult dus niets merken van de behandeling. Na de behandeling zult u een periode van rust in moeten schaffen. Dit geeft het implantaat de gelegenheid om goed vast te groeien in het bot. Na de genezing zal de kroon op het kies implantaat geplaatst worden en wordt het gat opgevuld.

Weinig bot om een implantaat te plaatsen

Het kan voorkomen dat u te weinig bot heeft om succesvol een kies implantaat te laten plaatsen. De implantoloog kan door middel van een onderzoek vaststellen of u te weinig bot aanwezig heeft. Bij het verlies van een kies kan het kaakbot slinken. Door het slinken is er te weinig bot op de plek waar het implantaat geplaatst moet worden. Een ander gevolg van weinig bot op de plek van het implantaat bij uw kies is dat het er niet natuurlijk uit komt te zien. Gelukkig kan een implantoloog hierin uitkomst bieden. Een implantoloog kan namelijk uw eigen bot weer opbouwen. Dit wordt gedaan door bot ergens anders uit uw lichaam te halen en dit te plaatsten in het kaakbot. Na 3 maanden is het mogelijk om een implantaat als kies te laten plaatsen.

Meer weten over het laten plaatsen van een kies implantaat? Neem dan contact op met Mondzorgcentrum Truijen. 

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl