Beoordeeld met een 9.7

Frameprothese

Een frameprothese wordt ook wel een partiële gebitsprothese genoemd. Deze dient ter vervanging van een of meerdere tanden in uw gebit.

Frameprothese met een metalen basis

De frame prothese kan worden gezien als een metalen basis waarin de kunsttanden inclusief tandvlees gekleurd kunsthars op bevestigd zijn. Wanneer u enkele verloren tanden of kiezen heeft, kan de frameprothese een uitstekende oplossing bieden. Plaatsing van de frameprothese in de bovenkaak en van de frameprothese in de onderkaak is beide mogelijk.

Het frame wordt vastgeklikt om uw eigen tanden door middel van haakjes waardoor het frame stevig blijft zitten. De prothese zelf neemt plaats op de plekken waar u uw tanden en/of kiezen mist. Uw gebit is weer voorzien van een compleet stel tanden!

Frameprothese voor de bovenkaak en onderkaak

Heeft u een aantal tanden verloren in de bovenkaak, of juist andersom in je onderkaak? Dit is geen enkel probleem! Mondzorgcentrum Truijen kan een frameprothese bovenkaak en een frameprothese onderkaak voor u maken en plaatsen. Zo wordt uw gebit met een frameprothese voor de onderkaak of bovenkaak weer gevuld.

De voordelen van een frameprothese

Bij het plaatsen van een partiële gebitsprothese heeft u keuze uit een plaat- of frameprothese. Hoewel de frameprothese duurder is dan de plaatprothese, kent deze wel zo zijn voordelen. Doordat het frame steunt op uw tanden blijft uw tandvlees onaangetast. U zult minder snel tandvleesproblemen ervaren dan wanneer u voor een plaatprothese kiest.

De behandeling van een frameprothese

Voor het maken van uw frameprothese dient er een afdruk van uw kaken te worden gemaakt. Dit wordt gedaan met een afdruklepel en uithardend materiaal. Van deze afdruk wordt een gipsmodel gemaakt waarop de prothese wordt afgemeten. Samen met de specialist wordt er gekeken naar de kleur voor het tandvlees en de kleur van de tanden of kiezen. Wij zullen dan ook altijd rekening houden met uw eigen wensen. Uw frameprothese is na enkele aanpassingen klaar om gebruikt te worden.

De eerste dagen met uw nieuwe frameprothese

Het dragen van een prothese kan in het begin nog een beetje onwennig voelen. Uw spraak en sommige klanken zullen anders klinken dan u gewend bent. Het is dan ook een kwestie van wennen aan uw nieuwe prothese. Blijft u problemen of klachten met uw frameprothese hebben, neem dan vooral contact op met Mondzorgcentrum Truijen. Samen zullen we op zoek gaan naar de oorzaak van uw klacht en zal deze op een professionele manier worden opgelost.  

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl