Beoordeeld met een 9.7

Immediaatprothese tijdelijke oplossing

Een immediaatprothese is een tijdelijke oplossing bij het vervangen van uw gebit met een kunstgebit. Deze soort prothese kan dan ook direct geplaatst worden na verwijdering van uw eigen tanden, zodat u niet zonder gebit de deur uit hoeft. Tanden trekken en een kunstgebit in 1 dag met een noodprothese.

Het verschil tussen een gewone prothese en een noodprothese

Zoals hierboven vermeld is een immediaatprothese, ook wel noodprothese genoemd, een tijdelijke oplossing. De immediaatprothese dient als overbrugging tussen het trekken van uw tanden en het plaatsen van uw definitieve gebitsprothese. De wonden van uw getrokken tanden krijgen de kans om te herstellen. U wordt voorzien van een kunstgebit in 1 dag!

Wanneer uw kaakbot is hersteld kan er worden gekeken naar de mogelijkheden van uw definitieve gebitsprothese. Een klikgebit kan in dit geval een slimme optie zijn. Uw kaak kan gedurende de herstelperiode zo zijn geslonken dat een los kunstgebit niet goed op zijn plaats blijft zitten. Een klikgebit zit steviger dan een kunstgebit waardoor u zonder zorgen kunt eten, lachen en praten.

Wanneer kiezen voor een immediaatprothese?

Bij het zetten van een volledige prothese zullen uw kiezen en tanden getrokken moeten worden. Uw kaakbot zal direct na het trekken gaan slinken. Dit slinken van het kaakbot kan enkele maanden duren. Om deze periode te overbruggen kunt u kiezen voor een immediaatprothese. U hoeft tijdens de herstelperiode dus niet zonder gebit rond te lopen. Het plaatsen van een noodprothese / kunstgebit in 1 dag helpt het herstel van uw kaak en wonden.

Tanden trekken en kunstgebit in 1 dag

De immediaatprothese wordt dus direct over de wonden heen geplaatst. Het plaatsen van een kunstgebit in 1 dag kunt u misschien als vreemd ervaren, maar de noodprothese werkt in dit geval als een soort verband voor uw wonden. Het is dan ook belangrijk de noodprothese de eerste 24 uur niet uit te nemen. Zo heeft u minder snel kans dat u de wonden beschadigd en dat er zwelling ontstaat.

Wennen aan uw immediaatprothese

Na het 24 uur inhouden van uw immediaatprothese mag u deze uitnemen om uw prothese en uw mond schoon te spoelen. Uw prothese kunt u voorzichtig met water en een borsteltje schoonspoelen. Uw mond kunt u voorzichtig reinigen met lauwwarm water en een zoutoplossing. De wonden zullen genezen en ook de pijn zal afnemen.

Naast het wennen aan uw prothese, zult u ook merken dat uw kaak gaat slinken. Hierdoor kan het nog wel eens voorkomen dat uw immediaatprothese los gaat zitten. Wanneer dit het geval is kunt u gemakkelijk contact opnemen met Mondzorgcentrum Truijen. Door middel van rebasing wordt uw prothese weer op maat gemaakt waarna deze weer goed past. 

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl