Beoordeeld met een 9.7

Kunstgebit reparatie

Een kunstgebit wordt intensief gebruikt. Het kan daarom wel eens voorkomen dat uw kunstgebit beschadigd of zelfs kapot raakt. In dit geval kunt u terecht bij Mondzorgcentrum Truijen!

Beschadiging aan uw kunstgebit?

Een kunstgebit kan op diverse manieren beschadigen of stuk gaan. Zo kan het namelijk voorkomen dat:

  • Uw kunstgebit doormidden gebroken is.
  • Er een scheurtje in de prothese zit.
  • Een klein hoekje van de prothese is afgebroken.
  • Een tand of kies zit los.
  • Of er is een tand of kies afgebroken.

Voor al deze beschadigingen kunt u het kunstgebit ter reparatie opsturen. Een kunstgebit moet namelijk goed aansluiten, zodat u dagelijkse activiteiten zonder problemen kunt blijven uitvoeren.

De oorzaken van een beschadiging

Een kunstgebit kan om vele verschillende redenen stuk gaan. Toch zijn er een aantal veel voorkomende oorzaken. Het komt vaak voor dat mensen hun kunstgebit laten vallen. Dit is mogelijk doordat u de prothese schoon aan het maken bent. Ook in de ochtend met het indoen van het kunstgebit kan het nog wel eens fout gaan. Door de val kan het kunstgebit breken of enorm beschadigen. Na een val moet u altijd direct een gebitsreparatie laten uitvoeren.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat een kunstgebit niet meer goed past. Als u een kunstgebit draagt, is het van groot belang dat deze goed blijft zitten. Een kunstgebit dat niet aansluit kan sneller beschadigen tijdens het eten. Er kunnen barsten in de prothese ontstaan omdat er een enorme spanning op komt te staan.

Als laatste kan een kunstgebit ook beschadigen wanneer u iets hards aan het eten bent. Denk hierbij aan hele harde drop of het bijten op munten of kroonkurken. Hierdoor gaat uw gebit snel stuk en blijft een reparatie aan het kunstgebit niet uit.

De kosten van een kunstgebit reparatie

U zult vast denken: “Hoeveel gaat deze gebitsreparatie kosten”? Gelukkig dekt de basisverzekering 90% van de kosten die ontstaan tijdens uw reparatie aan uw kunstgebit. Er kan wel nog aanspraak gedaan worden op het eigen risico, hier dient u rekening mee te houden. Toch adviseren wij u om goed navraag te doen bij uw zorgverzekering. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Hoe lang duurt een gebitsreparatie?

Een kunstgebit reparatie duurt normaliter niet zo heel lang. Meestal duurt een reparatie aan een kunstgebit zo’n anderhalf uur. Hierdoor kunt u vaak even wachten en daarna weer genieten van een passend kunstgebit. Heeft u het kunstgebit ernstig beschadigd? Dan zal het iets langer duren voordat de reparatie afgerond is. Sommige tandartsen beschikken over een tandtechnisch laboratorium waardoor het ter plaatsen gemaakt kan worden. Is dit niet het geval? Dan moet het kunstgebit ter reparatie opgestuurd worden en zult u even een vervangend kunstgebit moeten gebruiken.

Krijg uw gebitsprothese dezelfde dag nog terug bij reparatie door Mondzorgcentrum Truijen!

Een reparatie voorkomen

U kunt ook een kunstgebit reparatie voorkomen. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen waardoor uw kunstgebit optimaal blijft. Het is daarom verstandig om uw kunstgebit regelmatig te laten controleren. Daarnaast kunt u bij het schoonmaken ervoor zorgen dat uw kunst gebit boven een kom met water gehouden wordt. Mocht deze uit uw handen glippen, breekt het water de klap. Ook het bewaren van de prothese moet zorgvuldig gedaan worden. Er zijn speciale bewaarbakjes waar u het kunstgebit in kunt doen. Tijdens het schoonmaken van uw kunstgebit moet u ervoor zorgen dat u speciale reinigingsproducten gebruikt. Dit alles zorgt ervoor dat u gebitsreparatie kunt uitstellen.

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl