Beoordeeld met een 9.7

Volledige gebitsprothese

Wanneer u geen eigen tanden meer heeft, maar uw kaakbot is nog in voldoende mate aanwezig volstaat een volledige gebitsprothese.

Nauwkeurige kopie van uw gebit

Zonder tanden en kiezen kunt u niet meer bijten en kauwen. Daarbij wordt ook uw uiterlijk nadelig beïnvloed. Daarom is de gebitsprothese of het kunstgebit uitgevonden, een compleet gebit op een plaat van kunsthars dat een nauwkeurige kopie is van het oorspronkelijke gebit.

Eerste afdrukken

Deze afdruk wordt gemaakt met een ruime afdruklepel. De eerste afdruk wordt ook wel de anatomische afdruk genoemd. Het bevat de gehele anatomie van de kaak. Dit is nodig om de randbegrenzing aan te geven op het gipsmodel.

Definitieve afdrukken

Op het gipsmodel wat is verkregen van de eerste afdruk wordt een passende afdruklepel vervaardigd. Met de individuele afdruklepel wordt een heel nauwkeurige afdruk gemaakt met behulp van een soort rubber. Hier wordt het definitieve gipsmodel uit verkregen waar uiteindelijk de gebitsprothese op geperst wordt.

Wist u dat het niet altijd nodig is om te happen. Wanneer u last hebt van een heftige kokhalsreflex kan in sommige gevallen een alternatief geboden worden.

Beet bepaling

Met behulp van beetplaten met waswal worden de juiste beet en beethoogte opgemeten. Ook wordt er gekeken naar de plek waar de tanden komen te staan. Tevens worden de juiste kleur en tanden uitgekozen.

Passen in was

De beetplaten en waswal worden in een articulator gemonteerd. Een articulator is een toestel waarmee de bewegingen van het kaakgewricht kan worden nagebootst. De tanden en kiezen worden op de juiste positie opgesteld en gemodelleerd. De prothese is nu helemaal van was. Er kan nu nog van alles aan de gebitsprothese worden verandert en aangepast naar de wensen van de patiënt.

De gebitsprothese wordt pas omgezet naar kunststof wanneer de patiënt helemaal tevreden is.

Plaatsen

Wanneer de wasprothese goed is bevonden wordt de was omgezet naar kunststof en afgewerkt en gepolijst. De gebitsprothese is klaar en kan worden geplaatst, eventuele drukpuntjes kunnen nog worden verwijderd. Met behulp van een articulatiepapiertje wordt gekeken of de kiezen allemaal gelijkmatig in contact staan. Vroegtijdig contact wordt met een kleur aangeduid. Wanneer nodig kan de beet iets worden ingeslepen zodat er gelijkmatig contact ontstaat aan beide zijden.

Nacontrole

Eventuele drukplekken worden nog verwijderd en de pasvorm wordt nog eens bekeken en waar nodig gecorrigeerd. Eventueel kan de beet nog iets gecorrigeerd worden door deze nog iets in te slijpen.

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Gepaste trots

Tevreden patiënt aan het woord

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl