Beoordeeld met een 9.7

Tandprothese

Momenteel dragen meer dan 3 miljoen mensen in Nederland een tandprothese. Bijna 30% van deze mensen ervaart met regelmaat problemen met hun gebitsprothese. Deze problemen worden veroorzaakt door tal van verschillende oorzaken. In dit artikel bespreken we enkele problemen omtrent een prothese voor uw tanden én de manier waarop Mondzorgcentrum Truijen dit wellicht voor u kan repareren.

Een nieuwe tandprothese?

Indien er sprake is van toenemend slinken van de beide kaakhelften, kan dit als gevolg hebben dat zowel het boven als ondergebit op termijn los begint te raken. Dit voorval gaat helaas vaak gepaard met andere klachten. Hierbij kunt u denken aan pijn in de mond, moeite met kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen in relatie met uw spijsvertering.

Indien uw tandprothese slechts enkele jaren oud is, kan deze tussentijds en met regelmaat aangepast worden. In dit geval wordt er aan de binnenzijde van uw prothese een soort “voering” aangebracht. Deze voering zorgt er vervolgens voor dat uw prothese weer naar behoren aansluit op uw tandvlees en niet langer los zit.

Wanneer er sprake is van afgesleten tanden en kiezen kunt u het beste kiezen voor een algehele vervanging van de prothese van uw tanden. In een dergelijke situatie raken uw tanden elkaar namelijk foutief aan. Dit zorgt voor een onprettig gevoel in de mond en kan reeds genoemde klachten erger maken.

Welke soorten prothesen bestaan er?

Doordat het aantal Nederlanders dat te maken krijgt met gebitsproblemen zijn ook de mogelijkheden om dit probleem te verhelpen toegenomen. Zo heeft u namelijk keuze uit een tweetal verschillende prothesen, namelijk de kunststof plaatprothese en de frame prothese. Onderstaand overzicht geeft een korte indicatie per type prothese:

Kunststof plaatprothese

  • Voorloper volledige prothese
  • Indien duurzame restauratie niet langer optioneel is
  • Financiële bezwaren bij een brug of frameprothese

Frameprothese

  • Lange termijn oplossing
  • Indien kiezen, voortanden of beide ontbreken
  • Indien het restant van het gebit sterk genoeg is om de constructie te dragen

Bovenstaand is slechts een korte indicatie per prothese. Verwacht wordt dat de ontwikkelingen, opties en mogelijkheden in de toekomst alleen nog maar zullen toenemen.

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Reparatie voor de prothese van uw tanden?

U kunt ten alle tijden bij ons terecht indien u te maken heeft met een gebroken tand en een gescheurde of zelfs gebroken tandprothese. Mondzorgcentrum Truijen zal vervolgens de oorzaak van het ongemak voor u vaststellen om herhaling uit te kunnen sluiten. Vrijwel alle zorgverzekeringen zorgen ervoor dat dergelijke reparaties 100% vergoed zullen worden.

Loop niet langer rond met klachten maar kom in contact met ons. Mondzorgcentrum Truijen doet haar best om binnen 24 uur contact met u op te nemen!

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl