Beoordeeld met een 9.7

Overweegt u om een beugel te nemen?

Staan uw tanden scheef, te veel naar voren of juist naar achteren? Of heeft u te weinig ruimte in uw mond waardoor uw tanden en kiezen niet goed op elkaar passen? Dan zou het goed kunnen dat u ongemak ervaart tijdens het kauwen en tandenpoetsen, maar wellicht ook wanneer u praat en lacht. Het is natuurlijk zonde als uw dagelijkse leven negatief beïnvloed wordt door een imperfect gebit.

Heeft u al eens nagedacht over een beugel? Met een beugel wordt de stand van uw tanden gecorrigeerd. Hierbij staat mondgezondheid altijd voorop, een recht gebit heeft namelijk veel verschillende functies. Het maakt een goede mondhygiëne namelijk een stuk gemakkelijker. Zo kunnen allerlei tandheelkundige klachten zoals tandvleesontsteking en gaatjes worden voorkomen. Een beugel kan ook bijdragen aan uw zelfvertrouwen. Praten en lachen kunt u na het dragen van een beugel doen met rechte tanden, en een gebit waar u trots op kunt zijn!

Soorten beugels

Er zijn veel verschillende soorten beugels waaronder vaste en uitneembare beugels. Ook zijn er speciale beugels voor volwassenen zoals de onzichtbare beugel en de anti-snurkbeugel.
Omdat ze veel voordelen bieden, zijn op dit moment de onzichtbare beugels razend populair.
De meest bekende onzichtbare beugel is die van Invisalign. Deze beugel is gemaakt van doorzichtige, dunne kunststof hoesjes die over de tanden en kiezen worden geschoven. Het voordeel van deze beugel is dat u vrijwel niet ziet dat u ‘m draagt. Bovendien is ook deze beugel uitneembaar, bijvoorbeeld wanneer u iets wilt eten of drinken. Elke paar weken draagt u een nieuw, op maat gemaakt bitje.

Voordelen onzichtbare beugel

Een groot voordeel is dat deze beugel gemaakt is van dun transparant kunststof en dus het minst zichtbaar is. Daarom kiezen vooral volwassenen voor een onzichtbare beugel.

U draagt deze beugel 20 tot 22 uur per dag. Dat betekent dat u hem dus gewoon kunt uitdoen tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen.

U krijgt een set van verschillende bitjes mee die u om de paar weken wisselt. U hoeft dus niet iedere keer naar de tandarts of orthodontist om uw beugel te laten aanpassen.

Onzichtbare beugel volwassenen

Veel volwassenen geven de voorkeur aan een onzichtbare beugel. Deze is vrijwel niet zichtbaar omdat de beugel is gemaakt van doorzichtig, dun kunststof wat u over uw tanden schuift. De beugel wordt precies op maat gemaakt voor uw gebit, zodat u deze vrijwel niet ziet. Wanneer u iets wilt eten of drinken, kunt u de beugel eenvoudig uitdoen. Zolang u de beugel 20 tot 22 uur per dag draagt, zult u al binnen een aantal maanden positief resultaat zien. De totale behandelduur duurt gemiddeld 6 tot 18 maanden. De onzichtbare beugel is een snelle en comfortabele manier om uw gebit te corrigeren.

Invisalign

Bij Mondzorgcentrum Truijen bieden we onzichtbare beugels aan van het merk Invisalign. Om de beugel precies op maat te maken, worden er 3D scans van uw tanden gemaakt. Op basis van deze scans en uw gewenste gebitscorrectie wordt er een behandelplan opgesteld. Via een 3D video krijgt u vóór de behandeling al een beeld van het mogelijke eindresultaat.

Behandelingen onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel wordt vooral gebruikt bij kleinere gebitsafwijkingen. Denk hierbij aan naar vorenstaande tanden, een spleetje tussen de tanden, scheefstaande tanden of wanneer de tanden niet symmetrisch op elkaar staan. Plan een intakegesprek in om te zien of uw gebitsprobleem opgelost kan worden met een doorzichtige beugel.

Contact

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

We geven u graag een deskundig en persoonlijk advies. Maak nu een afspraak, zodat we samen kunnen kijken hoe we uw droomgebit kunnen realiseren!

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl