Beoordeeld met een 9.7

Mondhygiënist Budel

Onze mondhygiëniste Maggie behandelt en begeleid u bij het krijgen en behouden van een goede mondhygiëne: de basis van een gezonde mond en een mooi gebit.

Persoonlijke aanpak

Heeft u last van bloedend, pijnlijk tandvlees bij poetsen? Heeft u last van een vieze smaak of geur uit
de mond of ervaart u gevoeligheid aan de tanden of tandvlees? Waarschijnlijk heeft u last van een beginnende of verder gevorderde tandvleesontsteking. Een bezoek aan de mondhygiënist geneest en voorkomt tandvleesontstekingen en andere mondproblemen. Onze mondhygiëniste Marissa Roxs behandelt en begeleid u bij het krijgen en behouden van een goede mondhygiëne: de basis van een gezonde mond en een mooi gebit. Wist u dat een goede mondhygiëne veel problemen in de mond oplost en of kan voorkomen? En wist u dat een goede mondhygiëne bijdraagt aan uw algehele gezondheid?

Er bestaat een grote kans dat u nog nooit bij een mondhygiënist bent geweest. Maar wist u dat ontstoken en bloedend tandvlees een van de meest voorkomende gebitsklachten is in Nederland? Vaak gaat dit gepaard met een vieze smaak in uw mond en een slechte adem. Toch blijven veel mensen rondlopen met ontstoken tandvlees, omdat het zelden gepaard gaat met pijnklachten. Maar dit wil niet zeggen dat het niet behandeld moet worden. Gezond tandvlees bloedt namelijk niet. Als u te lang met ontstoken tandvlees blijft rondlopen, kan dit leiden tot parodontitis. Dit is een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees, de ontsteking breidt zich uit van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. 

Genoeg reden dus om een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste als u last hebt van bovenstaande klachten. Een mondhygiënist is expert op het gebied van mondverzorging en preventie. Een mondhygiënist zorgt voor een grondige gebitsreiniging waarbij aanslag, tandplak en tandsteen worden verwijderd. Maar ook wordt de conditie van uw tandvlees in kaart gebracht waardoor toekomstige gebitsproblemen kunnen worden voorkomen.

Wanneer gaat u naar een mondhygiëniste:

Onze mondhygiënist

Mijn naam is Margret, uw Mondhygiënist bij Mondzorgcentrum Truijen.
Ik vind het enorm belangrijk dat u goed geïnformeerd bent als u bij mij onder behandeling gaat en dat u vooral met een vertrouwd en goed gevoel de deur uit loopt. Mijn doel is om samen met u te zorgen voor een optimale mond gezondheid, waardoor u ook andere problemen in de mond kunt voorkomen. Ik werk altijd volgens het paroprotocol, om zo passende zorg te kunnen blijven aanbieden aan mijn patiënten.

Kosten

Indien u aanvullend verzekerd bent, krijgt u tussen de 75% en 100% vergoeding. Patiënten tot 18 jaar krijgen altijd 100% vergoeding vanuit de basis verzekering. Kinderen vanaf 12 jaar zijn ook welkom bij de mondhygiëniste voor het schoonmaken van het gebit, maar belangrijker nog: preventie en het aanleren hoe kinderen hun gebit zo goed mogelijk kunnen verzorgen en daarmee problemen in de toekomst kunnen voorkomen.

Wat doet de mondhygiënist?

De tandarts kan u doorverwijzen naar de mondhygiënist. Maar ook zonder doorverwijzing kunt u bij de mondhygiëniste terecht. Een mondhygiënist helpt u om gebitsproblemen op te lossen, maar kan u ook behandelen en adviseren met als doel om gebitsproblemen te voorkomen.
image00007

Een mondhygiënist bekijkt of er gebits- of tandvleesproblemen zichtbaar zijn en hoe deze het best behandeld kunnen worden. Zo nodig worden er gebitsafdrukken of röntgenfoto’s gemaakt. Op deze manier wordt de conditie van uw gebit en tandvlees in kaart gebracht.

Wat u eet en drinkt heeft veel invloed op de gezondheid van uw tanden en tandvlees. De mondhygiëniste kan u professioneel en deskundig advies geven over het onderhouden van uw gebit, tandvleesaandoeningen en voedingsgewoonten.

De mondhygiëniste verwijdert tandsteen, tandplak en aanslag. Vaak wordt ook het gebit gepolijst. Zo nodig wordt het worteloppervlak onder het tandvlees gereinigd. In opdracht van de tandarts kan een mondhygiënist ook lokaal verdoven en gaatjes behandelen.

Contact

Informatie opvragen

Wilt u een afspraak maken bij de mondhygiëniste? Of heeft u nog vragen? Neem dan nu contact met ons op. We helpen u namelijk graag op weg naar een stralend en gezond gebit.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Onze werkwijze

Klantvriendelijk, transparant en professioneel

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl