Beoordeeld met een 9.7

Gebitsbeschermer

Bij het uitoefenen van bepaalde sporten is de kans op gebitsletsel vrij groot. Denk hierbij aan hockey, vechtsport of rugby. Met een op maat gemaakte mondbeschermer wordt de kans op letsel aanzienlijk vermindert. Daarbij worden niet alleen de tanden maar ook de lippen, tandvlees en tong beschermt.

Verschil op maat aangemeten gebitsbeschermer en kant-en-klare beschermer:

Een op maat gemaakte gebitsbeschermer is een stuk prijziger dan de kant-en-klare of voorgevormde gebitsbeschermer. Desondanks kun je ook bij de gebitsbeschermer spreken van de term “goedkoop is duurkoop”. Een professionele gebitsbeschermer kan hoge kosten bij beschadiging van het gebit voorkomen.

Een goede gebitsbeschermer dient aan een aantal eisen te voldoen:

Vrijblijvend advies

Er wordt in eerste instantie een (alginaat)afdruk gemaakt van de tanden. Hiermee wordt
een kopie verkregen van de situatie in de mond. In het laboratorium wordt door de tandtechnicus een passend bitje vervaardigd. Door middel van vacuüm worden thermoplastische lagen over dit model getrokken.

Normaliter adviseren wij een drielaagse beschermer, maar een tweelaagse of enkellaagse beschermer behoort ook tot de mogelijkheden. De drielaagse oftewel de professionele gebitsbeschermer wordt als volgt opgebouwd:

Tijdens de vrijblijvende intake worden de wensen besproken zoals bijvoorbeeld kleur of kleurcombinaties en het aantal lagen. Tevens wordt er een begroting gemaakt. Wanneer de gebitsbeschermer klaar is wordt deze door ons geplaatst. Er wordt gekeken of alles naar wens is en of er nog aanpassingen nodig zijn.

Wordt de gebitsbeschermer vergoed?

In sommige gevallen wordt deze door de ziektekostenverzekering gedeeltelijk of zelfs
volledig vergoed. Informeer hiervoor bij uw eigen ziektekostenverzekering. Zij zullen vragen om welke code het gaat. De code die hiervoor gebruikt wordt is M61.

Wanneer is een mondbeschermer niet mogelijk:

Wanneer iemand een beugel draagt is het niet aan te raden om een op maat gemaakte beschermer te laten maken. De stand van de tanden en kiezen veranderen en de kans is groot dat het bitje op korte termijn niet meer past. Tijdens het wisselen is het wel mogelijk om een bitje aan te laten meten. Er wordt rekening gehouden met deze tanden en/of kiezen door in het bitje ruimte te creëren.

Contact

Informatie opvragen

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Gepaste trots

Tevreden patiënt aan het woord

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl