Beoordeeld met een 9.7

Ik wil een kunstgebit

Twijfelt u over het nemen van een kunstgebit? Of wilt u graag een kunstgebit en bent u op zoek naar de juiste tandprothetiek praktijk om deze aan te laten meten? Mondzorgcentrum Truijen helpt u graag verder!

Wilt u een kunstgebit?

Zit u al een lange tijd met de gedachte ‘ik wil een kunstgebit’, maar heeft u toch nog twijfels of onzekerheden waardoor u de knoop niet door hakt? Het kan zijn dat u al jaren met deze gedachte zit, maar wij merken dat wanneer de keuze is genomen, de mensen vaak opgelucht zijn. Mondzorgcentrum Truijen wilt ervoor zorgen dat u eerder de juiste beslissing neemt. Kiest u namelijk voor een kunst gebit? Dan zijn ineens alle ongemakken verdwenen zoals bijvoorbeeld de aanhoudende pijn. Het heeft enorm veel voordelen die het dagelijks leven een stuk aangenamer kunnen maken wanneer u veel last van uw eigen gebit heeft. Benieuwd naar wat een nieuw kunstgebit voor u kan betekenen? Hieronder benoemen we enkele voordelen.

Kunstgebit; de voordelen

Vaak wordt er in eerste instantie beangstigend over een kunstgebit nagedacht. De gedachtes zoals dat het oncomfortabel is of dat een kunstgebit iets is voor ‘ouderen’. Maar het is ver verwijderd van deze en soortgelijke gedachtes. Het brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Zijn uw gedachtes wel eens vaker: ‘Ik wil een kunstgebit’? Lees dan vooral hieronder de voordelen:

Het zorgt voor een stralende lach

Jaren geleden kon het voorkomen dat er een kunstgebit niet ‘echt’ leek, maar dat is vandaag de dag niet meer ter sprake. Door de moderne technologieën die vandaag de dag gebruikt worden is een kunstgebit nauwelijks meer te onderscheiden van een echt gebit. Hierdoor heeft u weer een stralende witte lach die er natuurlijk uit ziet.

Combinatie met eigen tanden

Door de moderne technologieën van vandaag, is het opvullen van uw eigen gebit met stukken kunstgebit ook mogelijk. Wil u graag enkele van uw eigen tanden en/of kiezen behouden en de rest op laten vullen met een kunstgebit? Dan kan dit zonder probleem verzorgd worden.

Combinatie kunstgebit & implantaten

Zo is het zelfs mogelijk om het gebit ‘vast’ te zetten. Dit wordt gedaan door het gebit op een implantaat vast te maken. Zo wordt er voorkomen dat het kunstgebit losraakt of gaat verschuiven in uw mond.

Andere dingen om over na te denken

Wilt u graag een kunstgebit? Spoken de woorden ‘Ik wil een kunstgebit’ dagelijks door uw hoofd? Dan zijn er ook een aantal punten waar u goed over na moet denken voorafgaand het nemen van een definitief besluit. Lees hieronder een enkele punten waar over nagedacht dient te worden:

Uw tanden worden getrokken

Wilt u een volledig kunstgebit en heeft u nog eigen tanden of kiezen? Dan dienen deze professioneel verwijderd te worden zodat er plaats kan worden gemaakt voor het kunstgebit. Samen met de specialist beslist u samen of en wanneer dit precies nodig is en of u wellicht gebruik kunt maken van een partiële prothese.  

Wennen aan het eten

Wanneer u een nieuw kunstgebit heeft dan kan het zijn dat je moet wennen met het eten. Dit is lastig om vooraf te bepalen of u dit gaat ervaren of niet. Het kan namelijk zijn dat het voor u geen enkel probleem is, maar het kan ook zijn dat u eerst op wat zachter eten moet kauwen zodat u hier aan kunt wennen.

Praten kan anders aanvoelen

Doordat u al jaren rond heeft gelopen met uw eigen tanden en uw mond spieren hier op ontwikkeld zijn, kan het raar aanvoelen wanneer u met een compleet nieuw gebit uw mond opent. Denkt u wel eens vaker ‘Ik wil een kunstgebit’? Gelukkig is het hier dan een kwestie van tijd om te wennen aan het kunstgebit.

Mocht het kunstgebit na enkel weken nog niet prettig aanvoelen, dan kunt u altijd terug komen voor een extra check. Wij garanderen u namelijk een goed zittend gebit!

Contact

Ik wil een kunstgebit van Mondzorgcentrum Truijen

Wij maken (zelf) en plaatsen onder andere protheses, klikgebitten en kunstgebitten. Moet u uw implantaten laten zetten? Ook dan kunt u terecht bij Mondzorgcentrum Truijen. Wij werken namelijk nauw samen met een implantoloog die deze dienst voor ons uitvoert. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen beteken? Neem dan contact met ons op!

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl