Beoordeeld met een 9.7

Op zoek naar een kinder- of angsttandarts in omgeving Budel?

Wist u dat maar liefst meer dan een derde van de Nederlanders bang is voor de tandarts?

Niet alleen kinderen, maar ook veel volwassenen hebben een serieuze tandartsangst of zelfs een tandartsfobie. Vaak wordt dit veroorzaakt door een slechte ervaring, verhalen van anderen of schaamte voor het gebit. Sommige mensen hebben hierdoor al langere tijd geen bezoek meer gebracht aan de tandarts. Dit is verontrustend, door het tekort aan controle worden gebitsproblemen namelijk niet op tijd opgemerkt waardoor de gebitssituatie alleen maar verergert.

De drempel om hier iets aan te laten doen, wordt steeds hoger waardoor de patiënt in een vicieuze cirkel belandt. Voor kinderen of volwassenen met een tandartsfobie is een kindertandarts of een angsttandarts de uitkomst. Dit is een speciale tandarts die veel ervaring heeft met het behandelen van extreem angstige patiënten.

Kindertandarts

Is uw kind bang om naar de tandarts te gaan? Dan kan het een hele strijd zijn om uw kind zover te krijgen dat hij of zij in de tandartsstoel belandt. Dit is natuurlijk voor niemand leuk, vooral niet voor het kind zelf. Bovendien doet het de mondgezondheid van uw kind geen goed als er geen volledige behandeling uitgevoerd kan worden. De kindertandarts is er speciaal voor extreem bange kinderen of kinderen met veel gaatjes. Met extra aandacht en geduld worden kinderen op hun gemak gesteld en bekend gemaakt met een behandeling bij de tandarts. Op deze manier bouwen kinderen een vertrouwensband op met de tandarts en raken ze langzaamaan gewend aan een tandartsbehandeling. Ook kan de kindertandarts handige tips meegeven aan ouders en kind over een goede mondhygiëne en verantwoorde voeding. Op deze manier worden toekomstige gebitsproblemen zo goed mogelijk voorkomen.

Hoe gaat de kindertandarts te werk

Het is voor onze kindertandarts fijn om te weten wat uw kind heeft meegemaakt bij de vorige tandarts of mogelijk in andere medische settingen.

Onze kindertandarts zal ruimschoots de tijd nemen om uw kind op zijn of haar gemak te stellen. Er wordt meer geduld en aandacht aan uw kind besteed dan bij een reguliere tandarts.

Onze kindertandarts zal uw kind stapsgewijs uitleggen wat een behandeling bij de tandarts inhoudt. Eerst uitleggen, dan laten zien of voelen en dan pas doen.

Angsttandarts

Onze angsttandarts neemt iedere vorm van angst serieus. U hoeft u dus nergens voor te schamen, de tandarts zal rekening houden met uw persoonlijke situatie. Als u het fijn vindt om een bekende mee te nemen naar de tandartsafspraak, dan moedigen wij dit zeker aan. Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen bang zijn om naar de tandarts te gaan.

U heeft een slechte ervaring met een vorige tandarts

Een slechte ervaring bij een vorige tandarts kan leiden tot een levenslang trauma waardoor u angst heeft gecreëerd om naar de tandarts te gaan. Een slechte ervaring is natuurlijk ontzettend vervelend, maar weet dat dit écht anders kan. Onze angsttandarts is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met traumatische ervaringen bij de tandarts.

U ziet op tegen de pijn tijdens een behandeling

Veel mensen zien op tegen de pijn tijdens een behandeling. Weet dat de tandheelkundige techniek zich continu ontwikkelt. Hierdoor weten tandartsen steeds beter hoe ze pijn tijdens een behandeling kunnen voorkomen. Onze angsttandarts doet er alles aan om een behandeling nagenoeg pijnloos te laten verlopen.

U bent bang om de controle te verliezen tijdens een behandeling

Misschien bent u bang dat u vanwege uw angst of de pijn de controle verliest tijdens een behandeling. Onze angsttandarts neemt de tijd die u nodig heeft om een behandeling uit te voeren. Door middel van een vooraf afgesproken signaal kun u aangeven wanneer u een rustmoment nodig hebt. Onze angsttandarts houdt u nauwlettend in de gaten om dit signaal te herkennen.

U schaamt zich voor uw gebit

Soms is het niet zozeer angst, maar schaamte die mensen ervan weerhoudt om naar de tandarts te gaan. Het komt regelmatig voor dat mensen hun gebit een langere tijd hebben verwaarloosd door hun tandartsfobie. Onze angsttandarts creëert een ontspannende en veilige omgeving waar u zich op uw gemak voelt en serieus wordt genomen.

Hoe gaat de angsttandarts te werk

Tijdens de eerste afspraak maakt u kennis met onze tandarts die ervoor zorgt dat u zich op uw gemakt voelt. Er wordt ruim de tijd genomen om te achterhalen waar uw angst vandaan komt.

Aan de hand van de huidige staat van het gebit wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Deze wordt voorafgaand aan de behandeling volledig met u doorgenomen.

Er wordt extra tijd ingepland voor de behandeling zodat u de tijd krijgt om te ontspannen en de behandeling te pauzeren wanneer u daar behoefte aan hebt.

Contact

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Wilt u een afspraak maken bij onze kindertandarts of angsttandarts? Wij nemen alle tijd die er nodig is om u verder te helpen. Twijfel niet en neem gerust contact met ons op.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl