Beoordeeld met een 9.7

Wanneer de gebitsprothese kapot is of niet goed meer past dan kan Reparatie of Rebasing een uitkomst bieden.

Reparatie

De gebitsprothese kan breken, er kan een scheur ontstaan of er kan een tand uit breken. De prothese kan tijdens het poetsen uit de handen glippen en in de wasbak of tegels terecht komen waarbij tanden breken of een stuk van de prothese breken.

Ook kan de prothese ineens spontaan scheuren of breken tijdens het eten.

Wanneer dit het geval is, is hier meestal een oorzaak voor. De gebitsprothese kan heerlijk en goed aanvoelen, maar toch kan het zijn dat de pasvorm niet meer goed is. Dit heeft ermee te maken dat het slinken van de kaak een voortdurend proces is. Hierdoor komt er steeds meer druk op een bepaald deel van het kunstgebit waarna deze op den duur breekt.

Wanneer iemand te lang door blijft lopen met een gebitsprothese die niet meer goed past wordt de kans op een breuk alsmaar groter.

De oplossing is opvullen van de prothese, oftewel rebasen.

Een reparatie wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Bij een aanvullende of tandartsverzekering kan de vergoeding hoger zijn.

Rebasing

Is uw gebitsprothese nog niet zo oud maar is de pasvorm toch niet meer optimaal? Zit de gebitsprothese niet goed op zijn plek? Valt deze zo naar beneden? Of komt er telkens voedsel onder te zitten? Dan is het misschien verstandig om de gebitsprothese op te laten vullen.

Dit heeft allemaal te maken met het slinken van de kaak. Er wordt een afdruk genomen met de huidige gebitsprothese. De ruimte die gedurende de tijd is ontstaan tussen de prothese en de kaak worden gevuld met afdrukmassa.

De gebitsprothese gaat mee naar het laboratorium en het afdrukmateriaal wordt omgezet naar kunststof. Diezelfde dag krijgt u de gebitsprothese alweer terug.

Een rebasing wordt voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Bij een aanvullende of tandartsverzekering kan de vergoeding hoger zijn.

Contact

Informatie opvragen

Wanneer u voor de eerste keer een gebitsprothese krijgt of wanneer uw oude gebitsprothese aan vervanging toe is, kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek.

Ik kan met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte eigen bijdrage is. De meeste verzekeraars vergoeden een nieuwe gebitsprothese na vijf jaar.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Gepaste trots

Tevreden patiënt aan het woord

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl