Beoordeeld met een 9.7

Met spoed een tandarts nodig in omgeving Budel?

Soms kan uw gebit u enorm laten schrikken: er kan bijvoorbeeld een stukje van uw tand of kies zijn afgebroken. Dit kunt u voelen doordat de afgebroken plek scherp of gekarteld is. Het kan pijnlijk zijn en waarschijnlijk is het gebied rond de afgebroken tand of afgebroken kies extra gevoelig voor warmte en kou. Bij een afgebroken tand of kies is het belangrijk om direct de spoed tandarts te bellen zodat u zo snel mogelijk behandeld kunt worden.

Maar er zijn meerdere situaties waarin het verstandig is om de spoed tandarts in te schakelen. Bijvoorbeeld bij heftige kiespijn, zenuwpijn, een plotseling loszittende tand of kies, een langdurige bloeding of een ontsteking.

Bij bovenstaande gevallen is het belangrijk om kalm te blijven en direct telefonisch contact op te nemen met de nood tandarts. Er wordt direct een afspraak voor u gemaakt.

Wanneer is het een spoedgeval

Afgebroken tand of kies

Of het nu gaat om een natuurlijke tand of kies of om een vulling of kroon, in alle gevallen is het slim om direct de spoed tandarts te bellen. Bewaar het afgebroken stukje tand of kies in uw mond of in een glas melk, op deze manier voorkomt u uitdroging van het wortelvlies.

Heftige kiespijn

Last van acute kiespijn die u niet kunt onderdrukken met een paracetamol? Neem dan contact op met de nood tandarts. Het kan een gaatje, ontsteking of afgebroken tand zijn.

Zenuwpijn of aangezichtspijn vanuit de mond

Het kan zijn dat u enorme zenuwpijn heeft na een behandeling. Als paracetamol niet meer helpt, dan raden wij aan om met spoed de tandarts te bellen.

Bloeding of nabloeding

Heeft u onlangs een (verstands-)kies laten trekken of misschien een wortelkanaalbehandeling ondergaan, en is er na enkele dagen een bloeding in uw mond staan? Na een ingreep kan er een lichte nabloeding ontstaan. Is de bloeding heftig of duurt deze erg lang, schakel dan direct de spoed tandarts in.

Ontsteking

Bij pijn aan de kaakgewrichten of een gezwollen wang kan het zijn dat u een ontsteking hebt aan het tandvlees. Ook na een behandeling kunt u last krijgen van ontstekingen. Bij veel pijn adviseren wij om de nood tandarts te bellen.  

Spoedtandarts bereikbaarheid

Het verschil tussen een reguliere en een nood tandarts is dat u bij laatstgenoemde veel sneller terecht kunt. In sommige gevallen zelfs vroeg in de ochtend, laat in de avond of ‘s nachts. Ook kunt u bij spoed terecht bij de weekend tandarts.

Dus heeft u buiten de reguliere uren tandheelkundige hulp nodig? Of een weekend tandarts? Na sluitingstijd hebben wij een spoed mogelijkheid via de spoed tandarts. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. De spoed tandarts neemt over het algemeen geen patiënten aan, maar behandelt een patiënt eenmalig waarna wij het weer overnemen.

Heeft u een afspraak bij de nood tandarts? Vergeet dan niet de volgende zaken mee te nemen.

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Pinpas of creditcard
  • Verzekeringsbewijs of zorgverzekeringspas
  • Eventueel medicatieoverzicht

Een afgebroken tand of kies? Vergeet deze niet mee te nemen! Bewaar deze in uw mond of in een glas melk.

Spoed tandarts kosten

De gemiddelde kosten van de spoed tandarts liggen tussen de €50,- en €250,-. Als er een acute wortelkanaalbehandeling uitgevoerd moet worden, kunnen de kosten oplopen tot €450,-.

Het kan zijn dat u de betaling direct na de behandeling moet voldoen. Soms kunt u ook achteraf betalen of kan dit geregeld worden via uw zorgverzekering. Vraag naar de kosten en de betaling als u contact opneemt, zodat u niet voor onverwachte situaties komt te staan.

De tarieven die nood tandartsen hanteren komen overeen met de bedragen die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zijn vastgesteld.

Contact

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Heeft u met spoed een tandarts nodig? Gebruik onderstaande knop om onze hulp direct in te schakelen. Of bel handmatig op 0495-755539.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl