Beoordeeld met een 9.7

Prothese

Mist u een tand en weerhoudt u dit om te lachen? Let u op hoe u praat? Dan is het tijd om een tandprothese te laten zetten. Deze zorgt ervoor dat u weer vrijuit uw dagelijkse activiteiten uit kunt voeren. Een prothese kan op diverse manieren geplaatst worden. In samenspraak met de tandarts worden opties besproken. Vaak wordt deze oplossing gekozen wanneer een verloren tand niet vervangen kan worden door een implantaat, brug of kroon.

Wat is een tandprothese?

Een prothese voor uw tand is een kunstmatig gemaakt element. Hiermee wordt een tand in uw gebit vervangen. Tegenwoordig worden er diverse soorten protheses aangeboden. Dit kunnen enkelvoudige en meervoudige tandprotheses zijn, maar ook varianten voor de boven- of onderkaak. Welke prothese u krijgt, is afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt.
U kunt in aanmerking komen voor iets dergelijks wanneer uw tand versleten is of wanneer u een tand mist. Dit kan komen door een ongeval, ontstekingen of door slechte mondhygiëne. Het is van groot belang dat u hier niet te lang mee rond blijft lopen en een tandarts of tandprotheticus  inschakelt.

Een plaatprothese gebruiken

Een plaatprothese is een prothese die gemaakt is van tandvleeskleurig kunsthars. In dit “plaatje” is de tand verankerd. Deze tandprothese werkt goed wanneer een implantaat is geplaatst en deze nog moet helen. Hierdoor wordt het gat tijdelijk op een slimme manier opgevuld. De plaatprothese rust op het slijmvlies. Vaak heeft deze prothese ook een aantal ankertjes die zich vastklemmen aan uw overgebleven tanden.

Gebruik maken van een frameprothese

Wilt u geen plaatje in uw mond hebben? Dan kunt u kiezen voor een frameprothese. Deze prothese voor een tand is gemaakt van metaal. Op dit metaal is kunsthars in de kleur van het tandvlees aangebracht. Op dit kunsthars zijn de missende tanden geplaatst. Dit zijn de kunsttanden. Een frameprothese rust voornamelijk op een deel van de overgebleven tanden waardoor het goed vast blijft zitten.

Een frameprothese kan op twee manieren in uw gebit bevestigd worden. Dit kan gedaan worden op dezelfde manier als de plaatprothese aan de hand van metalen ankertjes die zich vastklemmen aan uw tanden. Echter is er hier nog een ander manier om deze prothese vast te zetten. Dit wordt uitgevoerd met een slotje. Het slotje kan aan de ene kant vastgemaakt worden aan een kroon in het gebit. Aan de andere kant zit deze vast aan de tandprothese. Het genoemde slotje zit normaliter aan de binnenkant van uw tanden waardoor de prothese voor uw tand vrijwel onzichtbaar is.

Maatwerk voor een prothese voor uw tand

Ieder gebit is anders. Een tandprothese moet daarom altijd op maat gemaakt worden. Een gebitsafdruk is daarom noodzakelijk. De tandtechnicus kan aan de hand van deze afdrukken een passende prothese maken. Een persoonlijke behandeling zorgt ervoor dat u op de beste manier geholpen wordt. De prothese voor uw tand zal hierdoor perfect aansluiten en u kunt weer genieten van een stralend gebit.

Contact

Informatie opvragen

Heeft u problemen met uw gebitsprothese, krijgt u voor de eerste keer een kunstgebit, of heeft u graag informatie over een behandeling?

Ik kan u de nodige informatie verstrekken en met u de mogelijkheden bespreken. Middels een begroting kunt u bij de zorgverzekering informeren wat uw exacte kosten en vergoeding zijn.

Vult u het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495-755539.

Contact

Wilt u graag vrijblijvend meer informatie of wilt u een afspraak maken?

Vul dan het contactformulier in, stuur een mail naar info@mondzorgtruijen.nl of neem telefonisch contact op via 0495 – 75 55 39.

Praktijk Mondzorgcentrum Truijen
Nieuwstraat 42
6021HT, Budel

In geval van spoed, belt u met de praktijk telefoonnummer: 0495 – 75 55 39.

Buiten onze openingstijden belt u met de Tandartsenpost Eindhoven. Het spoednummer is 040 – 31 11 915

Tussen 22:00 uur en 08:00 uur is de Tandartsenpost Eindhoven uitsluitend bereikbaar voor acute spoedgevallen, zoals ondraaglijke pijn, trauma of nabloedingen.

Tandartsenpost Eindhoven
Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
Telnr 040-3111915
www.tandartsenposteindhoven.nl